Premieverdeling 6-daagse

 

 

 

 

1)      GELE TRUI -  leider in het algemeen klassement.

 

 

-     De ploeg die de eerste dag als hoogste ploeg eindigt, en dus de tweede dag begint in de gele trui, ontvangt 3 euro premie.

-     Neemt een andere ploeg de leiding in het algemeen klassement over, ontvangt deze ploeg een premie van 3 euro en schiet de volgende dag in de gele trui.

-     Zolang een ploeg leider blijft in het algemeen klassement, en dus in de gele trui schiet, ontvangt per dag een premie van 3 euro.

-     De ploeg die de 6-daagse wint, ontvangt de bekers voor de eerste plaats.

-     De ploegen die als 2de en 3de eindigen in het algemeen klassement ontvangen ook bekers.

 

2)      RODE TRUI -  laatste ploeg in het algemeen klassement.

 

 

-     De eerste dag kan er in dit klassement geen premie verdiend worden.

-     Indien de ploeg die laatste staat in het algemeen klassement, en dus de rode trui draagt, zijn plaats kan afstaan aan een andere ploeg, ontvangt deze ploeg een premie van 2,50 euro.

-     Blijft de ploeg op de laatste plaats en dus in de rode trui, wordt er geen premie verdiend.

 

3)      ZWARTE TRUI -  leider in het algemeen sprintklassement.

 

 

-     De ploeg die leider is in het algemeen sprintklassement, en dus de zwarte trui draagt, ontvangt een premie van 2,50 euro.

-     Neemt een andere ploeg de leiding in het algemeen sprintklassement over, ontvangt deze ploeg een premie van 2,50 euro en schiet de volgende dag in de zwarte trui.

-     Zolang een ploeg leider blijft in het algemeen sprintklassement, en dus de zwarte trui draagt, ontvangt per dag een premie van 2,50 euro.

-     De ploeg die na de zes schietingen het sprintklassement wint, ontvangt de bekers voor het sprintklassement.

-     Dagsprinten: per dag zijn er 5 premies te verdienen met de sprintschoten.

-     Een ploeg waarvan een schutter afwezig is geweest, kan niet deelnemen aan de prijs die is verbonden aan de dagelijkse sprintschoten. De dagelijkse premieverdeling van de sprintschoten gebeurd als volgt:

   1e plaats: 2,50 euro

   2de plaats: 2 euro

   3de plaats: 1,50 euro

   4de plaats: 1 euro

   5de plaats: 1 euro

 

 

 

4)      WITTE TRUI -  de ploeg die de meeste plaatsen vooruit gaat.

 

 

-     De eerste dag is er geen witte trui en dus ook geen premie.

-     De ploeg die de 2de dag de meeste plaatsen vooruit gaat, ontvangt een premie van 2 euro en schiet de volgende dag in de witte trui. Dit gaat zo verder voor alle volgende dagen.

-     Indien 2 ploegen evenveel plaatsen vooruit springen, zal de ploeg die de meeste punten heeft ingelopen, de witte trui ontvangen met de daarbij horende premie van 2 euro.

   Vb. Ploeg X springt van de 6de plaats naar de 3de plaats en maakt een achterstand van 12 punten goed. Ploeg Y springt van de 14de plaats naar de 11de plaats en maakt een achterstand van 15 punten goed. Beide ploegen springen dus 3 plaatsen vooruit, maar ploeg Y ontvangt de premie voor de witte trui, want zij stonden bij aanvang van die dag meer punten achter.

 

 

 

 

5)      GROENE TRUI - de schutter die de meeste punten heeft geschoten.

 

 

-     Elke dag ontvangt de schutter met de meeste punten van die dag een premie van 2 euro en schiet de volgende dag in de groene trui.

-     De schutter die over de 6 dagen de meeste punten heeft geschoten, ontvangt bij de prijsuitreiking de beker voor de hoogste schutter.

-         De prijs voor de hoogste schutter kan alleen gewonnen worden door een schutter die alle dagen heeft meegeschoten.

-         De groene trui primeert boven de andere truien, d.w.z. als de hoogste schutter een andere trui moet dagen, zal hij de groen trui aandoen en zijn ploegmaat de trui met de andere kleur.

 

 

 

Elke ploeg kan slechts een beker, winnen met uitzondering van de hoogste schutter.